Sådan hjælper du naturen

Naturen har aldrig været under så hård en belastning, som den er nu. Naturlige økosystemer verden over er mere skrøbelige og udsatte end nogensinde før. Dyr og mennesker mister deres hjem, hvilket blandt andet resulterer i ubalance. Alt dette er forårsaget af én ting, og det er os mennesker. Det gælder især de profitorienterede. Hver dag bliver naturen ødelagt af vores egoistiske formål. Skove bliver fældet, vand og hav bliver forurenet, dyr bliver slået ihjel. Terroriseringen er uendelig, og vi bliver nødt til at gøre noget for at stoppe den. Hvis ikke vi gør det, kan vi pænt vinke farvel til alt dyreliv og natur, og ikke mindst til os selv. Vi kan nemlig ikke fungere og overleve, hvis disse elementære elementer ikke eksisterer i vores hverdag.

Dette kan du selv gøre

Nogle ser denne opgave som håbløs, nogle er tilmed ligeglade. Men det er faktisk utrolig lidt, du skal gøre for at hjælpe kloden på rette vej igen.

Først og fremmest bør du tænke over dit forbrug. Det gælder sådan noget som el, varme og vand. Når du er i gang med at tænke over dit forbrug, er det også værd at overveje at skifte til mere bæredygtige løsninger, f.eks. til egen vindmølle eller solceller som kan producere el og varme.

For noget andet er det utrolig vigtigt, at du tænker over dit madforbrug. Madspild og -produktion er en af de største årsager til forurening, og ved et skære dit forbrug lidt ned og forsøge at undgå madspild, kan du ændre utrolig meget.

For det tredje bør du altid affaldssortere. På den måde bliver det muligt at genbruge, og der er mange ellers brugbare materialer, der ikke går til spilde, som de ville have gjort ude sortering.

Disse ting er små ting, men i det store hele, hjælper det miljøet på alle punkter.

Giv støtte til organisationer

Det er helt utroligt, så mange ting du selv kan gøre for at hjælpe miljøet, nogle af disse ting er de ovenstående, men du kan også hjælpe ved at donere til organisationer. Der findes et hav af forskellige organisationer, derfor skal du også være selektiv, da det ikke er alle, der kæmper for en ærlig sag, eller i det hele taget er reelle.

En af de organisationer du dog trygt kan støtte, er Verdensskove. Disse gør et kæmpe stykke arbejd for at redde og bevare hele verdens skove. Ved at bevare skovene bevarer de også dyrene, naturen og de mennesker, der lever i harmoni med dem. Ved at du giver din støtte til skovene, støtter du altså også dyre- og menneskelivet. Du kan læse meget mere om Verdensskove på deres blogs, hvor de jævnligt slår artikler op om deres arbejde, produkter og firma. De fortæller bl.a. om, hvordan du kan være med til at redde et stykke regnskov.