Naboens indbrud satte tanker i gang

Jeg har altid følt mig tryg i mit hjem. Jovist har jeg låst døren om natten, men i løbet af dagen har min hoveddør altid været ulåst. Jeg har ikke følt et behov for at låse døren, for hvad skulle der ske? Det samme gælder mine ferier – her har bekymringerne om indbrud ikke været store. Vi bor i et godt nabolag, hvor der sjældent sker andre uroligheder end larm fra græsslåmaskiner. Men der skete et skår i min tryghed, og derfor har jeg nu installeret overvågning i mit hjem.

 

Helt almindelig dag, helt uventet drejning

Dagen forløb sig helt almindeligt, og der var ikke nogen mistænkelig adfærd i vores nabolag. Alligevel tog natten en uventet drejning, da vores kære nabo havde besøg af uvedkommende. Indbruddet skete helt uden, at vi andre omkring nabohuset opdagede noget, og efter lidt tid havde tyvene taget uerstattelige genstande. Da nabofamilien kom hjem fra deres ferie, fik de sig et ubehageligt chok – hele hjemmet var gennemrodet fra ende til anden.

 

Overvågning på min grund

Da jeg talte med min nabo, var følelsen i familien ubeskrivelig. Selvom mange af tingene godt kunne erstattes, var der alligevel blev stjålet ting med en følelsesladet værdi. Derudover fortalte min nabo, hvor skrækkelig en følelse det var, at fremmede havde gået i ens hjem og gennemrodet det – valgt, hvad de mente, var af værdi. Kort tid efter søgte jeg lidt rundt på internettet, for noget måtte ske. Jeg endte med at købe overvågningskameraer, som jeg har fået installeret på min grund.

 

En følelse af større tryghed

Efter at jeg har fået installeret diverse kameraer, føler jeg mig mere sikker i mit eget hjem. Dette gælder både om dagen og natten, samt mens jeg er væk fra min bolig. Nu kan jeg nemlig altid holde øje med, om der sker noget mistænkeligt i og omkring hjemmet.