Læs uden at læse

At finde en bog, man gider at læse, kan være en umådelig svær opgave, som ofte bunder ud i, at man vælger en af de prisvindende bestsellere. Og det kan godt være et problem, hvis ikke man lige er til den slags, som alle andre er.

For mig var det en problemstilling, der faktisk betød mere end som så i min hverdag, og jeg vidste i en længere periode ikke, hvordan jeg overhovedet skulle komme i gang med at læse bøger, selvom det var en af de aktiviteter, jeg nød allermest. Men så fandt jeg et alternativ, som jeg ikke kunne modstå, og pludselig kunne jeg finde flere bøger, hvis indhold jeg havde lyst til at læse.

En blog med fokus på lydbøger og e-bøger

Jeg fandt en blog, hvor fokus var rettet mod en fremvisning og præsentation af nye e- og lydbøger. Det var en fantastisk måde at blive introduceret på, og jeg havde mulighed for at forstå en bog, førend at jeg gav mig i kamp med at læse den – hvilket gav et bedre udgangspunkt.

Bloggen var faktisk ganske simpelt bygget op, og når først man var opdateret, er det eneste, man skal, at holde øje med opdateringer og nye indlæg. Faktisk kan man lade sig nøje med at undersøge bloggen en gang om ugen, og så er man ganske godt med på, hvad der er nyt, og hvad der ikke er. Med inspiration fra nyheder og inputs fra Politikenbooks.

Derfor kan jeg ikke undvære e-bøger

I hverdagen kan jeg ikke rigtig undvære denne form for læsning, der stimulere mit stressniveau og giver mig en chance for at slappe af. Det er en fornøjelse at starte på en ny bog, og havde jeg ikke det, ville jeg være i uføre. Men for mig personligt kan det også blive lige dyrt nok at købe nye bøger hele tiden, og derfor er e-bøgerne et godt alternativ for mig.

For med e-bøger er prisen ofte lavere end ved paperback, og jeg kan derfor få en del flere bøger for samme pris. Derudover betyder det, at jeg ikke skal fylde flere reoler med bøger, da e-bøgerne ikke fylder fysisk, men alene tager plads på din telefon eller tablet.

Bloggen, som tidligere blev nævnt, hjælper mig med at få den fulde glæde af lydbøgerne, da jeg med disse er opdateret med en ny bog hele tiden. Det bliver ikke nemmere, og for en gangs skyld kan jeg spare en smule tid ved kun at skulle læse bøgerne og ikke bruge umådelig lang tid på også at finde dem.

Find bloggen her.