At se sig selv i et andet lys

Nå det hele ramler, som det gør i alles liv ind imellem, så vil de fleste kunne arbejde sig ud af det på den ene eller den anden måde. Tiden læger alle sår. Men så var der mig, som ikke rigtig kunne komme ud af de tanker, som centrerede sig om, at det var mig, der var grunden til det hele. En negativ spiral, jeg havde svært ved at bryde ud af.

Det var svært at erkende, at jeg ikke kunne gøre det selv

Det tog alt mit mod, mere end jeg følte, jeg havde, at nå frem til, at jeg ikke kunne gøre det alene. Jeg havde brug for en, der kunne få både mine tanker og mig selv i den rigtige retning. Men jeg fandt modet et sted langt nede, og så ville jeg finde en, der kunne give mig den hjælp, jeg havde brug for.

Det er stadig svært, men det er noget andet, der er svært i dag. Det er svært at forstå, at jeg ko helt derud, og at jeg ikke tidligere råbte vagt i gevær. Men jeg kender mig selv bedre nu, og jeg ser alle faresignalerne i god tid. Min adfærd og mine tanker om mig selv er på et helt andet niveau.

En følelse af harmoni

Det jeg valgte, og som ændrede alt for mig, var en kognitiv terapeut. Jeg fik en rigtig god indledende snak og fandt også ud af, hvad denne type af terapi går ud på. Det er ikke en medicinsk behandling på nogen måde, men en behandling, hvor du skal arbejde med dig selv for at lære at ændre holdninger og adfærd.

Det går rigtig dybt, men jeg følte mig i trygge hænder. Det kan være hårdt at ændre på sig selv, men det er det hele værd, for jeg har aldrig haft det bedre.